Akik néha idetévednek:

2010. június 29., kedd

Csoki mousse





























Csoki mouse- tányér desszert

(Babapiskótával és gyümölccsel díszítve)

Baba piskóta készítése:

Anyaghányad:

3 tojás sárgája
3 tojás fehérje
3 dkg cukor tojásonként
3 dkg liszt tojásonként

A cukor 1/3-át a tojássárgájával habosra felverjük.
A fehérjét felverjük, a maradék cukrot a végén adjuk hozzá.
A Sárgájába 1 kártya fehérjét teszünk, össze keverjük, majd a többit is hozzá tesszük óvatosan.
A lisztet óvatosan hozzá adjuk, középről kifelé az edényt forgatva finoman érzéssel elkeverjük.

Sima csöves nyomózsákba töltjük és baba piskóta formákat nyomunk belőle, majd meghintjük enyhén porcukorral. 150 C-fokon gőzmentesen  kb 15 -20 percig sütjük.

Csoki mouse:
4 tojássárgája
130 gr cukor
30 gr víz
300 gr csoki
120 gr kristálycukor
150 gr növényi tejszín
150 gr állati tejszín

Készítése:
4 tojássárgáját 130 gr kristálycukor 1/3 részével vízgőzön csípősig melegítjük.
A maradék cukrot 30 gr vízbe keverjük és szirupot készítünk. (Szálpróbáig melegítjük).
Lassan a sárgájához öntjük, állandó keverés mellett, majd kihűtjük.
A csokit mikroban vagy vízgőz felett felmelegítjük olvadásig. Hozzáadjuk a folyékony csokit a cukorszirupos tojássárgájához. Óvatosan és fokozatosan. (lehet alkoholt is tenni bele. A mousse-ba lehet elrejteni meggyet, stb.)

Formába töltjük, hűtjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)