Akik néha idetévednek:

2010. június 25., péntek

Sajtos fánkocska





SAJTOS FÁNKOCSKA - FORRÁZOTT tészta:



Tészta:

- 100g liszt
- 100g zsír
- 1 dl víz
- 2 g s
- 2 g porcukor
- 4 db egész tojás

Sajtkrém:

- 150g trappista sajt,
- 150g karaván sajt,
- 50g vaj,
- 2 db tojássárga,
- 200g tejszín.
- Ízlés szerint kevés fehérbors és só.




KÉSZÍTÉS MÓDJA:

- Előkészítés:
Előkészítjük a nyersanyagokat, majd a zsiradékot és a vizet sóval és cukorral üstben, nyílt
lángon felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzászitáljuk a lisztet.
- Tésztakészítés reszteléssel:
További hevítés során a tésztát alaposan reszteljük folyamatos keverés mellett, ügyelve rá, hogy az üst aljára, oldalára rá ne égjen. (Resztelés: a tészta először „behúz” (besűrűsödik), majd ismét lazábbá válik. Ez pár perc, amíg a tészta „rebeg” (forr mindenhol).
Levesszük a tűzről, majd fakanállal egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat.
- Tészta alakítása:
Tiszta sütőlemezre sima csöves nyomózsákból félgömb alakú, kicsi halmokat formázunk.
- Sütése:
Forró, gőzös kemencében, 210-230 °C-on, két ütemben.

A kisült fánkocskák tetejét (kb. a felső 1/3-át) levágjuk.
A csillagcsöves nyomózsákba töltött sajtkrémmel megtöltjük, visszahelyezzük a tetőket.
Díszíthetjük petrezselyemmel, citrommal, paradicsommal, kolbásszal, karikára szeletelt erős zöldpaprikával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)