
Eszterházy tortalapot megtöltöttem csokoládés vajkrémmel. A feltekerését sütőpapírral együtt végeztem és még abban ki is fagyasztottam.
Hozzávalók:
Eszterházy lap:
Tésztája csak tojásfehérjéből készül. Az arányok: 30 g cukor+ 30 g finomra darált dió (mandula)+ 10 g liszt és 10 g olvasztortt vaj felhasználásával.
Vajkrém készítési módja:
1. készítési mód:
Alapvajkrém: 1000 g vaj+ 1000 g cukor
A megpuhított, megmelegített vajat habosra keverjük és fokozatosan hozzáadunk 1000 g gyenge golyó próbára főzött (de már kihűlt) fondant. ( A golyópróba annyit jelent,hogy hideg vízbe cseppentve az anyag két ujjunk között golyóvá formálható.)
2. készítési mód:
Készülhet cukorszörppel (1000 g cukor+ 350 ml víz, erős azálpróbáig főzve, kihűtve a habosódó vajba csorgatjuk. A szálpróba azt jelenti, hogy a cukor két ujjunk hegye között, szálat képez.)
3. készítési mód:
Tojáshabbal: 1000 g kristálycukor vízzel besűrítve 114 C-ra, majd hozzácsurgatjuk a 6-8 tojásfehérjéből készült habhoz. Ha kihűlt a kihabosított vajhoz adjuk.
Ezt a vajkrémet olvasztott csokoládéval vagy kakaóporral ízesítjük, ízlés szerint.
Szia!
VálaszTörlésÉn is felnőtt fejjel tanulok cukrásznak. Szeretnék néhány dolgot kérdezni tőled, de inkább e-mailben. Nem találtam címet a blogodon, megírnád ide?
vallmo12@yahoo.com
Köszi előre is,
Ági