Alapvajkrém anyaghányada:
- 1000 g vaj
+ 1000 g cukor
A 3 módszer:
1. A megpuhított, megmelgített vajat habosra keverjük és fokozatosan hozzáadunk (belecsipegetünk) 1000 g gyenge golyóra főzött (de már kihűlt) fondant.
2. Cukorszörppel (1000 g cukor+ 350 ml víz, erős szálpróbáig főzve, kihűtve a habosódó vajba csorgatjuk.
3. Tojáshabbal: 1000 g kristálycukor vízzel besűrítve 114 C-ra, majd hozzácsurgatjuk a 6-8 tojásfehérjéből készült habhoz. Ha kihűlt a kihabosított vajhoz adjuk.
Ezután ízesítjük a vajkrémet.
English version:
My English isn't perfect, but it's a good practice for me.
Butter cream
(This is a simple receipt for you.)
Ingredients:
1000 g butter
1000 g sugar
Method:
Add the 1000 g sugar and 350 ml water. Melt on a stove in a metal bowl. This is a sugar syrup.
Let it to get cool. Cream together in a large bowl the butter until it becomes light and fluffy.
Add the sugar syrup step by step/ or one at a time/, stirring constantly.
Flavourid:
Add chocolate or cocoa powder, fruit jam, fruit /sour cherry strawberry, blackberry, lemon, orange, / nuts / walnuts, peanuts, chesnuts, hazelnuts/ vanilla, caramel or either spice.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése