Akik néha idetévednek:
2011. január 11., kedd
Sárgakrém
Hozzávalói:
- 1000 ml tej
- 150 g liszt
- 300 gr cukor
- 6 tojás
- 1/2 rúd vanilia
A tojássárgája a tej 1/4 részével elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet.
A többi tejet és a cukor felét és a vaniliarudat felforraljuk, ezt ráöntjük a tojásos pépre.
Nyílt lángon, habverővel kevergetve besűrítjük.
A tojásfehérjéből a cukor másik felével habot verünk és a forró főzetbe lazán belekeverjük.
Sokféle süteményben használjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
- ZsuzsaSüti
- Budapest, Hungary
- I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése