Akik néha idetévednek:

2011. január 11., kedd

Sárgakrém
















Hozzávalói:

- 1000 ml tej
- 150 g liszt
- 300 gr cukor
- 6 tojás
- 1/2 rúd vanilia

A tojássárgája a tej 1/4 részével elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet.
A többi tejet és a cukor felét és a vaniliarudat felforraljuk, ezt ráöntjük a tojásos pépre.

Nyílt lángon, habverővel kevergetve besűrítjük.

A tojásfehérjéből a cukor másik felével habot verünk és a forró főzetbe lazán belekeverjük.


Sokféle süteményben használjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)