Akik néha idetévednek:

2011. január 11., kedd

Linzi koszorú

Sárga linzi tészta anyaghányada:

- 3 kg liszt
- 2 kg vaj
- 1 kg porcukor
- 6 tojássárgája
- 30 g vaniliáscukor
- 30 g citromhéjrszelék
Sütőlemezen enyhén gőzös sütőtérben 180 C-on sütjük.

Készítés módja:

A nyersanyagokat előkészítjük: - Lisztet és porcukrot átszitáljuk, zsiradékot megpuhíjuk, tojást fertőtlenítés után feltörjük

A zsiradékot szétmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, utána a járulékos anyagokat. (Minnél rövidebb idő alatt.)
Géppel: zsír+ porcukor+ tojás+ liszt+ többi anyag.
- tészta átgömbölyítése: lisztezett munkaasztalon
- Pihentetés: kb 30 percig hideg helyen, 4-10 C-on.

A sárga linzi tésztát 6-8 mm vékonyra nyújtjuk. 70-80 mm-es kerek és hullámos szélű kiszúróval formázzuk. Minden második linzi lap közepét kerek kiszúróval kiszúrjuk. Ezeknek a tetejét megkenjük tojással és darált dióval szórjuk meg. Kisütjük. Meleg barackízzel kenjük meg az alsó lapokat. tetjére tesszük a felső lapokat és a közepébe nyomózsákból barackízt teszünk. Porcukrozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)