Akik néha idetévednek:

2011. szeptember 11., vasárnap

Néró teasütemeny/ Nero shortcrust pastry





















Néró teasütemény

Anyaghányad:

0,5 kg liszt,
30 dkg vaj,
30 dkg porcukor
10 gr citromhéjreszelék
10 gr vaniliáscukor
10 db tojássárgája (200 gr)

A lisztet átszitáljuk, a tojásokat szétválasztjuk, szóval kimérjük és előkészítjuük a hozzávalókat.
A hozzávalókat összekeverjük, ameddig egynemű tésztát nem kapunk belőle. Sima csöves nyomózsákba tesszük a tésztát és köröket, félholdat, babapiskóta formát alakítunk belőle papírozott sütőlemezre, a képen látható módon.























180 C fokon sütjük.

Ha kihűlt baracklekvárral vagy más tartós töltelékekkel tölthetjük meg, és olvasztott csokoládéval fecskendezzük vagy bemártjuk a süteményt díszítésképpen.




English version:



















Draft: Proportion of ingredients of shortcrust pastry, Making of shortcrust pastry, Making, Application of utnesils, machines
Definition: The pastry whose basic and additional ingredients are homogenised with blending are called blended shortcrust pastry.
Making of dough: Preparation, Making the dough with stirring, Forming and baking the dough

Proportion of ingredients of Nero dough:
Flour 500 gr,
Butter 300 gr,
Confectioner’ s sugar 300 gr,
Grated lemon zest 10 gr,
Vanilla sugar 10 gr,
Egg-yolk 10 db (200 gr)

Stir the softened butter until fluffy, add egg-yolk gradually and fold in flour and the other flavourings with a wooden spoon. With a pastry bag form half-spheres or oval shaped pieces of dough onto a baking sheet covered with baking paper.

























Bake it on 180 Celsius in slightly steamy or steamless oven. Cookies are made from Nero dough as well. If it cools down fill hot apricot jam in it and coat with chocolate.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)