Akik néha idetévednek:

2010. június 29., kedd

Gyümölcskosár




















Gyümölcskosár

Sárga linzi tészta: 3:2:1 arány (liszt, margarin, porcukor)
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg sütőmargarin
2 tojássárgája
1 dkg vaníliás cukor
1 dkg citromhéj

Ha kézzel végezzük a gyúrást, akkor a lisztet eldolgozzuk a margarinnal, pelekeverjük a porcukrot, tojást és a többi járulékos anyagot. Gyorsan végezzük az összeállítást, hogy ne olvadjon el a zsíradék.
Hűtjük kb. 15 percig, majd nyújtjuk és szaggatóval formázzuk. A kosárka formát kibéleljük vele, megszúrkáljuk villával a közepét.
Enyhén gőzös vagy gőzmentes sütőben 170-190 fokon kb. 10-15 percig sütjük.

Besamell:
20 dkg cukor
15 dkg krémmargarin
4 dl tej
5 cl barackpálinka
10 dkg krémpor
1 dkg vaníliás cukor

A tojássárgákat a tej 1/3-ad részével elkeverjük, hozzászitáljuk a krémport.
A maradék tejet a kristálycukorral, vaníliával felforraljuk, majd a tojássárgás péphez adjuk és a gázra visszatéve tovább sűrítjük. (Ha nagyon gumis a puding vízzel higíthatjuk.)
Még melegen belekeverjük a vaj 1/3-ad részét, majd ha kihűlt, a kihabosított 2/3-ad részt és a pálinkát.

Gyümölcsök:
2 db kivi
20 dkg eper
34 dkg ananászbefőtt
50 dkg mangó
30 dkg barackbefőtt

Még melegen vegyük ki a formából a kosárkákat.
Ha kihűlt tegyünk bele krémet.
A gyümölcsöket vágjuk fel szép nagy, látványos darabokra, és azonos módon díszítsük fel a kosárkákat úgy hogy a krémet eltakarják.
4 dkg zselatint beáztatunk 2-2,5 dl vízben, ha megduzzadt felfőzünk. Majd visszahűtve langyos állapotában a gyümölcsre rácsorgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)