Akik néha idetévednek:

2010. június 29., kedd

Feketeerdő torta


























Feketeerdő torta

Piskóta:
8 db tojás
160g cukor
160g liszt
20g kakaópor


A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgájához hozzákeverjük a cukor 1/3-t, habverővel kihabosítjuk.
A sárgájához hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a fehérjéből és a cukor többi részéből vert kemény habot.
Óvatosan belekeverjük a szitált liszt és a kakaó keverékét.
Papírozott lemezen (köröket rajzolva rá) szétosztjuk egyformán a masszát, egyenletesen elkenjük úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a rajzolt minta és kisütjük.
Sütés: 160 fokon, enyhén gőzös sütőben kb. 15 percig sütjük.
Sütés után, kiszúróval egyformára igazítjuk.

Meggytöltelék:
50 dkg meggybefőtt (17 db-ot vegyünk ki száradni a díszítéshez)
3 dl meggylé
15 dkg cukor
5 dkg krémpor

A hozzávalókat jól elkeverjük és közepes lángon besűrítjük.
Tálcára terítve hűtjük, majd sima csövű vagy cső nélküli nyomózsákba tesszük.

Cseresznyepálinkás tejszínkrém:
4 dl tejszín
2dkg porcukor
5 ml cseresznyepálinka

Csokis tejszínhabkrém:
4 dkg porcukor
4 dl tejszín
2 dkg kakaópor

A 8 dl tejszínt habbá verjük (robotgép 2 fokozat), majd három részre osztjuk.
A kisebb részt csillagcsöves zsákba teszünk díszítésnek.
Majd a maradékot két felé osztjuk.
Az egyik feléhez hozzáadjuk a 4 dkg porcukrot és a 2 dkg kakaóport.
A másik feléhez pedig a 2 dkg porcukrot és a cseresznyepálinkát.
Minden krémet külön nyomózsákba teszünk.
Az első lap szélére nyomunk csoki krémet, utána cseresznyepálinkás krémet majd belülre meggytölteléket, (Ha még van hely folytathatjuk a sort a torta közepe felé haladva.)
A krémre ráhelyezzük a második lapot, cseresznyés, meggyes, csoki krém variáció.
Ráhelyezzük a harmadik lapot, és tejszínhabbal teljesen lekenjük a tetejét és az oldalát is.
Kifagyasztjuk a tortát, szeleteljük, vaxoljuk, majd tálcára téve tejszínhabbal díszítjük.
A tejszínhab tetejére a meggyből félretett 17 szem meggyet cukorba beforgatjuk, és a tortaszeletekre tesszük. Tovább díszíthetjük csoki pasztillával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)