Akik néha idetévednek:

2010. július 13., kedd

Csemegebomba
















Csemegebomba


Tészta:

6 dkg cukor
12 dkg liszt
6 tojás

1.A tojássárgáját elkeverjük a vízzel majd a liszt 1/4-vel. Pépes állagú lesz.
2.A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Majd óvatosan a sárgájás péphez adagoljuk.
3.Fakanállal óvatosan belekeverjük a szitált, maradék lisztet.
4.A tészta alapot simacsöves zsákba tesszük és félgömb alakú halmokat nyomunk a papírozott sütőlemezre.
5.Gőzmentes sütőben kb. 170 fokon. (Kitámasztjuk az ajtót).
6.Ha elválik a papírtól a tészta és a színe is megfelelő, kivesszük. Kb. 15 perc.
7.Leszedegetjük a sütőpapírról őket, majd méret szerint összeválogatjuk.
8.A közepüket kihörzsöljük és az alsónak pici talpat vágunk.

Töltelék:

10 dkg konyakosmeggy
15 dkg margarin
50 dkg párizsi krém
10 dkg fondán

Díszítéshez:
30 dkg tortadara


1.Habosra keverjük a margarint és a fondánt.
2.Belekeverjük a párizsi krémet.
3.Megtöltjük a félgömbök közepét krémmel, teszünk bele egy konyakosmeggyet és összeragasztjuk őket.
4.Kívülről is megkenjük krémmel, majd kifagyasztjuk.
5.Tortadarában megforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)