Akik néha idetévednek:

2010. július 6., kedd

Indiáner felvert- Indus fánk/ Indianer foam cake


















Indus fánk- indiáner felvert

Hozzávalók

Indiáner felvert

Hozzávalók a tésztához:
3 db tojás
6 dkg liszt
3 dkg kristálycukor
1,5 dkg víz

Töltelék:
10 dkg porcukor
2,5 dl növényi tejszínhab
2,5 dl állati tejszínhab

5 dkg sárgabarackíz
50 dkg fondán
kakaópor

Előkészítés:
- nyersanyagok előkészítése
- pléh, papír, simacsöves nyomózsák előkészítése

Indiáner felvert elkészítése:
a tojássárgát a vízzel és a liszt kb negyedével sima péppé keverjük
a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük
a tojássárgájás péphez egy kis fehérjés habot adunk, majd keverjük bele a maradék fehérjehabot és lisztet (lassan, óvatosan)
Sütőpapírral fedett pléhre sima csöves nyomózsákból kb 4 cm átmérőjű félgömböket alakítsunk (az első sort a pléh közepére nyomjuk…),




















Gőzmentes sütőben (támasszuk ki az ajtót), 170 C-on kb 12-15 percig sütjük (amíg el nem válik a papír aljától)
ha jól csináltuk, a tészta szépen felemelkedett – jöhet a hörzsölés: a tészták közepét késsel kivájjuk, s hogy megálljon, egy kis talpat is vágunk
közben a lekvárt felforrósítjuk és ecsettel lekenjük a tészták “talpát”, majd kettőt összeillesztünk és a teljes felületét is lekenjük
tálcára helyezzük, majd hűtőben pihenjen

Fondán felmelgítése:
a fondánt vízgőz felett 55 C-ra melegítjük, hozzáadjuk a kakaóport és vízzel és/vagy tojásfehérjével higítjuk (a hőmérsékletet csuklónkon ellenőrizzük) – ne legyen se túl forró, se túl híg (ld. Isler, minyon)

a fondánban mártóvillával kimártjuk a fánkokat, glitterrácsra helyezzük
ha a fondán megdermedt, forró vízbe mártott késsel a tészta felső harmadát levágjuk

verjük fel a tejszínhabot, adagoljuk hozzá a porcukrot, majd csillagcsöves nyomózsákból töltsük meg az üreges fánkokat (magasra húzzuk fel a habot), és a levágott “kalapot” helyezzük a hab tetejére
a kész fánkokat tegyük papírkapszliba





English version:

Tradicionals good, Proportion of ingredients of Indianer foam cake , Making, forming and baking of Indianer foam cake , Coating, filling, Utensils, machines

Preparation:
Indianer foam cake:
Suggested ingredients:
Egg 3 pcs,
Sugar 4 dkg,
Flour 6 dkg,
Water 1,5 dkg.

Fill:
Confectiones's sugar 10 dkg
whipped cream 5 dl

Plus:
apricot jam 50 g
fondan 500 g
cocoa powder

Its older, Hungarian name is: ‘indusdough’ Mix eggyolk with the water and add the quarter of the flour and blend them well.
Whip the egg whites with all the sugar until you get not very stiff foam. Add this and the rest of the flour (gently sprinkle and fold in with a wooden spoon) to the egg yolk.
Always portion Indianer dough from a pastry bag.


From the plain tube pastry bag press bigger half-spheres, oval, sponge cake form, heart-shaped and drop shaped portions.























Bake it on 170 Celsius in a dry oven.

The surface of the good Indianer cake is always smooth and domed.
Indus dough, Indianer is the name of both the cookie and its dough. The two 5-6 cm diameter half-sphere shaped parts are put together and cut a base for them.

Spread hot jam on the surface. Dip the empty doughnut into chocolate fondant. If the coating is cooled down, gently cut the top of the doughnut with a knife. Fill the hole with sweetened, vanilla flavoured whipped cream. After filling the hole spread a 4 cm thick cream on top of the doughnuts from the pastry bag and put the hat back. The top should be parallel with the bottom. Wrap them into paper trays.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)