Akik néha idetévednek:

2010. július 28., szerda

Kastélytorta
Tészta:
6 tojás
12 dkg cukor
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
2 dkg vaj
A hozzávalókból 5 kerek lapot sütünk. A tojássárgáját a cukor 1/3 –val habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük, a maradék cukrot közben hozzáadjuk. A két részt fakanállal összekeverjük, miközben beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, végül az olvasztott vajat is belecsurgatjuk. Olajozott, lisztezett, fekete sütőlemezen sütjük. Sütés után azonnal alávágunk, tálcán egymásra rakjuk őket, közéjük lisztet szórunk.

Karamellkrém:
10 dkg cukor
2 dl tej
7 dl tejszín
A cukrot sötét színűre olvasztjuk, a felforralt tejet erre öntjük rá és tovább főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. A kész masszát kihűtjük.
7 dl tejszínt felverünk, és hozzáadagoljuk a krémhez. Zselatint adunk hozzá , ha szükséges.
A kész krémmel betöltjük a tortát, az oldalát és a tetejét is bevonjuk. A tortát kihűtjük. Tetejét tejszínhabbal, oldalát csoki darával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)