Akik néha idetévednek:

2010. július 28., szerda

Kastélytorta















Kastélytorta
Tészta:
6 tojás
12 dkg cukor
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
2 dkg vaj


A hozzávalókból 5 kerek lapot sütünk. A tojássárgáját a cukor 1/3 –val habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük, a maradék cukrot közben hozzáadjuk. A két részt fakanállal összekeverjük, miközben beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, végül az olvasztott vajat is belecsurgatjuk. Olajozott, lisztezett, sütőlemezen sütjük. Sütés után azonnal alávágunk, tálcán egymásra rakjuk őket, közéjük lisztet szórunk.

Karamellkrém:
10 dkg cukor
2 dl tej
7 dl tejszín
A cukrot sötét színűre olvasztjuk, a felforralt tejet erre öntjük rá és tovább főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. A kész masszát kihűtjük.
7 dl tejszínt felverünk, és hozzáadagoljuk a krémhez. Zselatint adunk hozzá, ha szükséges.
A kész krémmel betöltjük a tortát, az oldalát és a tetejét is bevonjuk. A tortát kihűtjük. Tetejét tejszínhabbal, oldalát csoki darával díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Szia nagyon jó ez a recept,én is megsütöttem,esküvőre,és most már az étteremben is áruljuk,ahol dolgozom.
    üdv
    Márton Józsefné Zsuzsa.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsuzsa!


    Nagyon örülök! Melyik étteremben áruljátok? Ha egyszer arra járok akkor biztos, hogy megkóstolom, persze egy finom ebéd után.
    Köszi, hogy írtál!

    Szia:

    Zsuzsa

    VálaszTörlés

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)