Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 tojássárgája
- 60 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 10 g vaniliáscukor
- 10 g citromhéjreszelék
Töltelék:
- szilvalekvár
Elkészítés módja:
A lisztet és a porcukrot megszitáljuk, zsiradékot szobahőmérsékleten tartjuk 1 órát kb. Így puhítjuk, tojást feltörjük, szétválasztjuk.
Egy nagy öblös edényben (keverőtálban) a zsiradékot szétmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, utána a többi járulékos anyagot.
Minnél rövidebb idő alatt egynemű tésztát gyúrunk belőle, mert kezünk melegétől megolvadhat a zsíradék.
Kinyújtjuk 5-7 mm vasatagságúra, pogácsaszaggatóval kerek formákat alakítunk. A körök közepére egy kiskanál szilvalekvárt halmozunk.
Feltekerjük és kiflit formázunk belőle. Tiszta sütőlemezen , enyhén gőzös sütőtérben 180 C-on sütjük. Még melegen porcukorba vagy vaniliás porcukorba hempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése