Akik néha idetévednek:

2010. június 22., kedd

Eperlekváros fánk




Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 3 db tojás sárgája
- 5 g só
- 3 kanál porcukor
- 6 dkg vaj
- citrom reszelt héja

Töltelék: eperlekvár

Elkészítés módja: Kevés liszből, minimális porcukorból, langyos tejből és élesztőből kovászt készítünk. Érleljük kb. 25 percig meleg helyen. A vajat kikeverjük egy tálban a porcukorral, a tojásokat egyenként hozzáadjuk a keverékhez, a többi alapanyagot is elkeverjük, legvégül a kovászt is hozzáadjuk. 23-30 percig meleg helyen kelesztjük.
15-20 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Lisztbe mártott kerek (80-90 mm átmérőjű) kiszúróval kiszaggatjuk a fánkokat. Letakarva újra érleljük, majd bő forró olajban kisütjük. Megfordítjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön meg. Melegen megtölthetjük eperlekvárral, vagy ízlés szerint barackízzel. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)