Akik néha idetévednek:

2010. június 21., hétfő

Sacher Torta



Sacher Felvert

Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 4 dkg vaj
- 4 dkg víz






Az egész tojásokat a tojássárgájával, a vízzel és a cukorral együtt habüstben megmelegítjük 55-60 fokra, ezután kihűlésig habbá verjük (kézi habverővel), ez kb. 15perc. Utána belekeverjük az olvasztott vajat (ami ne legyen meleg), majd a kakaóval elkevert lisztet (amit előtte átszitáltunk). Ezeket óvatosan a tál közepétől kifele forgatjuk bele, óvatos mozdulatokkal, de minnél rövidebb idő alatt.
Fémkeretben sütjük, amit alulról papírral beborítunk. A tetejét úgy simítom el, hogy a keret széle felé húzom habkártyával, azért hogy ne legyen púpos.
180 C-on sütjük. Kb. 40 percig sütjük, hogy a tészta jól átsüljön. Közben megszurkálhatom, hogy megsült-e a belseje.
Ha kihűlt késsel elválasztjuk a kerettől, leválasztjuk a papírt is.
Felvágjuk 3 lapra, úgy hogy az alsó rész nagyobb legyen, kb. az összes tészta fele.
Megkenjük a rétegek között sárgabarack lekvárral (amit előtte kikeverünk kicsit).
A tetejét és az oldalát is megkenjük vékonyan.
Fél órára fagyasztóba tesszük, hogy jól megdermedjen.
A csokit gőz felett megolvasztjuk, olajjal hígítjuk igény szerint.
A tortát rácsra helyezzük, és ráöntjük a csokit, hogy szétterüljön rajta. A felesleget lesimítjuk, és az oldalán is gyorsan simára kenjük.
5 perc dermedés után felszeleteljük, forró vízbe mártogatott késsel. A szeleteket papírral beborítjuk, és újra összeállítjuk a tortát egy tálcára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)