Akik néha idetévednek:

2010. július 6., kedd

Joghurtos málna torta



















Joghurtos málna torta

Hozzávalók:
20 dkg joghurt
12 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
30 dkg málna
0,5 dl málnaszörp
3 dl növényi tejszín
3 dl állati eredetű tejszín
6 tojás
+ zselatin 1 dkg fél dl vízben feloldva a málnához

Először készítünk egy piskótát tortaformában, amit 3 egyenlő részre osztunk.

Előkészítés:
- nyersanyagok előkészítése, liszt szitálása
- pléh és 16 szeletes tortakarika előkészítése, a karika alját papírba csomagolom

Piskóta felvert elkészítése:
- szétválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét
- a sárgáját a cukor 1/3-ad részével kihabosítom
(kézi habverő)
- a fehérjét (egy csipet sóval) keményre verem, miközben a maradék cukrot folyamatosan adagolom hozzá
- a tojássárga habhoz egy kis fehérjehabot adok, ezzel fellazítom, majd az összes fehérjehabot fakanállal óvatosan bele keverem
- belekeverem a lisztet (eközben az edényt lassan az ellen-kező irányba forgatom)
- a masszát az előkészített tortakarikába töltöm
- 180 C-on kb. 40 percig sütöm
- miután megsült, tetejét kristálycukorral megszórom, a pléhre feldordítva helyezem vissza és hagyom kihűlni

A málnát felfőzzük, lehűtjük, majd hozzáadjuk a szörpöt, a joghurtot, és egy kis zselatint. Felverjük a tejszínt, és összekeverjük a málnás masszával, ez lesz a töltelékünk. Megtöltjük a tortát, oldalát is bekenjük vele, a tetejét pedig kirakhatjuk málnával és lezselézhetjük, de jobb megoldás ha tejszínnel vonjuk be, és kevés málnával díszítjük. Oldalát mi mandula reszelékkel paníroztuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)