Akik néha idetévednek:

2010. július 6., kedd

Képviselő fánk


























Képviselő fánk

Tészta:
10 dkg liszt
10 dkg sertészsír
1 dl hideg víz
4 db tojás
Egy csipet só
Egy csipet porcukor

Sárgakrém és tejszínhab:
20 dkg kristálycukor
9 dkg krémpor
7 dl tej
4 db tojás
Fél vaníliarúd
2-2dl növényi és állati tejszín
4 dkg porcukor

Dekoráció:
5 dkg mandula
20 dkg mokkacukor

A zsírt egy üstben a vízzel felforralom, ha már erőteljesen forr/bugyog, belekeverem a lisztet és intenzíven keverem tovább habverővel, amíg el nem válik az edény falától. Leveszem a tűzről, egyesével belekeverem az egész tojásokat.

A masszát sima csöves habzsákba teszem, 14-16 félgömböt nyomok belőle az ezüstös sütőlemezre. Kb. 195 fokon sütöm a légkeveréses sütőben. Miután betettem a sütőbe, kb. 1 dl vizet beleöntök a sütő aljába, hogy legyen bőven gőz.

Amíg sül a tészta, megpörkölöm a stiftelt mandulát.

A kihűlt fánkokat még egészben dekorálom. Ehhez előkészítem a pörkölt mandulát, gitter rácsot tálcával alatta, és a kockacukrot gyorsforralóban. A kockacukorból karamellt készítek, ebbe mártom a fánkok tetejét, majd a rácsra téve őket megszórom mindegyiket mandulával. Ha megdermedt, levágom a fánkok felső negyedét/harmadát.

Elkészítem a sárgakrémet: a tojások sárgáját a tej egynegyedével és a krémporral sima péppé keverem, a tej háromnegyedét a cukor felével és a vaníliarúddal felteszem a gázra, felforralom. A felforralt tejet ráöntöm a tojásos pépre, habverővel összekeverem, a gázon besűrítem. Akkor jó, ha kifényesedett. Felverem a tojásfehérjét a maradék cukorral, kemény habbá, belekeverem a tűzről levett krémbe. A krémet sima csöves habzsákba töltöm, beletöltöm a fánkok aljába.

A tejszínt felverem, a kihűlt sárgakrémre csillagcsöves zsákból rányomom a tetejére, a kalapot visszateszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)