Akik néha idetévednek:

2010. július 6., kedd

Tejszínes túrótorta

















Tejszínes túrótorta

Felvert:
2 db tojás
4 dkg liszt
4 dkg kristálycukor

A fenti hozzávalókból felvertet készítek: A két tojás sárgáját habosra keverem a cukor egyharmadával, a tojások fehérjét kemény habbá verem a kétharmadával, a két habot összekeverem, beleszitálom a lisztet. Fekete sütőlemezre fektetett sütőpapíron a tortakarikánál kicsit nagyobb méretre kikenem, kisütöm. Ha kihűlt, a tortakarikával kiszúrom.

Linzi:
15 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
Vaníliás cukor, csipet só

A fenti hozzávalókból linzi karikát készítek: A margarint elmorzsolom a lisztben, összedolgozom a porcukorral és az ízesítőkkel, tortakarikánál kicsit nagyobbra nyújtom, kisütöm a kicsi sütőben. Ha kihűlt, a tortakarikával kiszúrom.

Amíg a tészták hűlnek, elkészítem a krémet és előkészítem a dekorációt:

Túrókrém:
50 dkg túró
40-40 dkg állati és növényi tejszín tejszín
10 dkg porcukor

A túrót szintán áttöröm, összekeverem a porcukorral. A tejszínt kemény habbá verem, a nagyobbik részét belekeverem a túróba, egy keveset hagyok a dekoráláshoz.

Dekoráció:
2 narancs (16 gerezd)
Némi zselatin (’ dkg zselatin porból és 1,5 dl vízből vagy befőttléből)

A narancsot megpucolom, szétvágom gerezdekre úgy, hogy mindig a gerezdek közepénél vágok. Ezzel a gerezdeket összekötő hártya nem kívül lesz, hanem belül, a gerezd mindkét felületén a gyümölcshús látszik. A gerezdeket gitterrácsra teszem, bekenem a zselatinnal.

A torta összeállítása
Alulra teszem a felvert karikát, megkenem forró barackízzel, ráteszem a linzi karikát. Vékonyan megkenem a túrókrémmel, vékony szeletekre vágott barackbefőttel körkörösen kirakom. Köré teszem a tortakarikát, belesimítom a maradék krémet, kifagyasztom/sokkolom.
Ha kellően lehűlt, felszeletelem 16 szeletre, waxolom, majd díszítem. Ennek keretében minden szeletre egy-egy tejszínhab rózsát nyomok, aminek nekitámasztok 1-1 narancsgerezdet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)