Akik néha idetévednek:

2010. július 7., szerda

Kecskeméti barackpuding

















Kecskeméti barackpuding

Hozzávalók:

Tészta
6 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
3 tojás

Krém
1 dl barackpálinka
10 dkg kristálycukor
4dkg liszt
4 dl tej
8 dl tejszín
5 tojássárgája
1 vaníliarúd
1 dkg zselatin

Öntet
0,5 dl pálinka
25 dkg barackíz

+ 1 dkg zselatin, 20 dkg barack

Először elkészítünk egy piskóta lapot, amiből körlapokat kivágunk a megfelelő pohár formával. Ez lesz a puding alja. A pudingformába elkészítünk 1 dkg zselatint, és vékony réteget öntünk bele. Ezután belehelyezünk egy fél barackot, majd jön a krém. A krémet úgy készítjük, hogy összekeverjük a pálinkát, lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliarudat és gőz felett melegítjük, folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet forrásig. Miután lehűlt, hozzáadjuk az 1 dkg zselatint, és a felvert tejszínt. Ezt a krémet öntjük a barackokra, végül a piskóta lappal zárjuk, és hűtjük. Az öntet a felmelegített barackíz pálinkával elkeverve. Miután kiszedtük a formából, tányéron az öntettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Saját fotó
Budapest, Hungary
I share some recipe it with those who like to make cakes. (Megosztok néhány receptet azokkal akik szívesen készítenek süteményeket.)