Trüffel golyó:
Hozzávalók:
- 250 g tejszín
- 750 g étcsokoládé
- 20 g méz
- 100 ml rum
A tejszínt a mézzel felforraljuk és az olvadt csokoládéval összekeverjük.
Rummal ízesítjük és másnapig hűtőben pihentetjük. Átkeverjük, kis halmokat formázunk papírlapra és dermesztjük. kézzel felgömbölyítjük, csokoládéval vékonyan bevonjuk, kerek mártóvillával újra bevonjuk és glitteren borzasítjuk.
A rumon kívül számtalan más alkoholtartalmú itallal pálinka vagy likőrfélével ízesíthetjü. A glitterrácson borzasított verzión kívül a kakaóporba forgatott vagy darált mandulába, dióba, mogyoróba hempergetett verzió is jól mutat. Akkot is nagyszerű ha nem kerek hanem amorf formájúra formázzuk a golyókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése